Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Foto på buss, Länstrafiken i Jönköping

Mest nytta av Rakel i länstrafikens vardag

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2013-10-03 kl. 12:20
Länstrafiken i Jönköping har snart infört Rakel i alla sina bussar och har fasat ut sitt gamla radiokommunikationssystem. – Att kunna samordna en större händelse via Rakel och i kristalgrupper kunna ha kontakt med räddningstjänst, polis och övrig krisberedskap. Det är en jättebra möjlighet som vi har saknat förut, säger Anders Lägersten, trafikinspektör.

Länstrafiken i Jönköping har ansvar för linjetrafik med buss och tåg i Jönköpings län. Bussflottan omfattar cirka 260 bussar och totalt utförs  cirka 15 miljoner personresor per år i busslinjetrafiken.

– Varje dag och varje situation är en trafikhändelse i sig som fordrar att man har möjlighet till kommunikation med trafikledningen eller mellan våra bussar. Det är i den dagliga driften och det dagliga användandet som kommunikationsradion används mest, säger Anders Lägersten.

Läs hela intervjun med Anders Lägersten, Länstrafiken i Jönköping, om deras Rakelinförande


Läs alla nyheter om Rakel

Läs mer om Rakel

Kontakt:
No such user