Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Mer kunskap om samverkan med Rakel efterfrågas

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2011-09-19 kl. 08:18
På ambulanssjukvårdens kongress, FLISA, i Gävle den 6-8 september, där 600 deltagare samlades, efterfrågades mer kunskap om samverkan och metodik kring Rakelsystemet.

– Under tidigare FLISA-kongresser har det ställts många frågor om var Rakel befinner sig system- och tjänstemässigt. Men i år ställdes många frågor om samverkan, metodik, kundstödsfunktion och driftrapportering. Tonvikten är med andra ord flyttad från förberedelser till att vara operativa i Rakelsystemet, säger Mats Mickelsson, MSB, som fanns tillgänglig för frågor om Rakel i MSB:s monter under dagarna.

 

– Alla som vi träffade på FLISA talar om den goda täckningen i Rakel och sina upplevelser av ett robust och säkert Rakelsystem. Men vi behöver bli bättre på att vårda och lyssna på landstingen som är väldigt stora användare av Rakel, reflekterar Mats.

 

FLISA-kongressen är ett viktigt mötesforum för ambulans-, akut- och ledningspersonal inom ambulanssjukvården. FLISA arrangerades av Föreningen för ledningsansvariga inom svensk ambulanssjukvård och Ambulanssjukvården Gävleborg.

 

Nästa års FLISA-kongress med temat samverkan äger rum i Norrköping den 11–13 september 2012.

 

 

 

Läs alla nyheter om Rakel

 

Läs mer om Rakel

Kontakt:
Karin Meibrink Karin.Meibrink@msb.se