Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB:s resursbas har förstärkts med sambandsledare

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2019-06-13 kl. 10:42
Ett 10-tal personer med sambandsledarkompetens finns att tillgå från MSB:s resursbas vid händelser då sambandsledarfunktionen behöver förstärkas.

Vid större insatser där flera aktörer är involverade ska en sambandsledare utses. Men det är inte alltid det finns resurser för att kunna avsätta en person till denna roll. I en del fall är uppgiften väldigt komplex och sambandsledarfunktionen kan då behöva förstärkas.

I början av juni gick tio personer MSB:s FSOL-utbildning (förstärkningsresurs för stöd till samverkan och ledning) och är nu redo att förstärka när sambandsledarkompetens efterfrågas.

Resursen består av personer som till vardags arbetar med sambandsfrågor hos organisationer med krishanteringsuppdrag. De har alla en bred erfarenhet att stödja samband vid stora insatser.

– Det känns väldigt bra att få ut denna kompetens när den behövs, för att stödja med exempelvis sambandsplanering och med kunskap om de funktioner som finns i Rakel som bidrar till ett välfungerande samband, säger Joel Bothén, som arbetar med användarstöd inom Rakel på MSB.


Alla nyheter om Rakel

Mer om Rakel

Kontakt:
Joel Bothén Joel.Bothen@msb.se