Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB:s nya mobila basstation visades på Rakeldagen

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-10-19 kl. 13:00
På Rakeldagen den 11 oktober presenterades konceptet för MSB:s nya mobila basstation MOBAS som är en flexibel och användarvänlig mobil lösning för nätförstärkning.

MOBAS kan transporteras på släp med personbil eller med helikopter och är därmed smidig att förflytta. En prototyp fanns uppställd i MSB:s monter och intresset var stort bland de drygt 800 besökarna.

– Det var roligt att så många kom förbi och var intresserade och positivt inställda. Det märks att behovet av MOBAS är stort och att våra kunder  ser fördelarna med en mobil lösning säger Anita Galin, projektledare för MOBAS.

Initialt ska tre mobila basstationer tas fram. Målet är att den första ska vara färdigställd i december och de andra två i januari . När den första MOBAS har tagits i drift kommer MSB att informera på webben och i nyhetsbrevet Nytt från Rakel hur den kan efterfrågas.

MOBAS är ett av flera verktyg för nätförstärkning. Det är MSB som beslutar om när den är ett lämpligt alternativ. Andra alternativ för att optimera användandet av nätet är till exempel gateway, repeater och DMO.

– I montern fick vi möjlighet till dialog med användarna om nätförstärkning i stort. Det var ett bra tillfälle att diskutera vilka olika verktyg som finns utöver MOBAS, säger Anita Galin.

Tips för förstärkt Rakeltäckning 

Kontakt:
Anita Galin Anita.Galin@msb.se