Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB utökar sin resursbas med sambandsledarkompetens

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2019-03-08 kl. 09:14
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap söker just nu personer med sambandsledarkompetens till MSB:s resursbas. Sambandsledarna ska kunna kallas in och förstärka vid större händelser och räddningsinsatser.

I analysen efter skogsbränderna 2018 har det framkommit att en del av de som arbetade med brandbekämpningen hade svårigheter med sambandet.

– En del av problemen hade gått att lösa med relativt enkla handgrepp, men vi har sett att det i vissa fall sakandes kunskap och rutin, säger Joel Bothén på verksamheten för Rakel och ledningssystem, MSB.

Stöd till sambandsledning

Vid större insatser med flera aktörer ska en sambandsledare utses. Men det är inte alltid det finns resurser för att kunna avsätta en person till denna roll. I en del fall är uppgiften väldigt komplex och sambandsledarfunktionen kan då behöva förstärkas.

MSB utökar nu sin resursbas med 15 sambandsledare.

– MSB söker rutinerade sambandsledare som arbetar med Rakel och sambandsplanering i sitt arbete till vardags och som väl känner till vilka verktyg Rakelsystemet har och vilka åtgärder man kan göra för att lösa sambandsproblem, stora som små, säger Joel Bothén.

Annonsering till funktionen, som ingår i förstärkningsresursen för samband och ledning, FSOL, pågår under mars och registrering till resursbas kommer att ske under våren.

Pågående rekryteringar: Stöd till Sambandsledning, Förstärkningsresurs Samverkan och Ledning, FSOL


Alla nyheter om Rakel

Mer om Rakel

Kontakt:
Richard Söderholm Richard.Soderholm@msb.se