Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB utökar förstärkningsresursen för samverkan och ledning

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2019-02-07 kl. 10:50
Efter skogsbränderna sommaren 2018 gjordes det en analys över vad MSB bör göra för att förbättra sambandet vid större händelser i framtiden. Det identifierades flera behov, ett av dem var att det vid flera insatser saknades en god sambandsplan och struktur för att hantera problem med sambandet.

MSB kommer under våren utöka förstärkningsresursen för samverkan och ledning med sambandspersonal som kan sättas in vid större händelser. Under februari 2019 påbörjar MSB arbetet med att söka efter personal till MSB:s resursbas.

Är du den vi söker, eller känner du någon som du tror passar för uppdraget? Håll då gärna extra koll på MSB:s annonser på msb.se och Rakels nyhetsbrev nu i februari.

Din profil:

  • Du har en bred teknisk förståelse för hur Rakelsamband fungerar och erfarenhet av att arbeta med samband och Rakel vid större händelser.
  • Du har goda kunskaper i det svenska krishanteringssystemet samt förståelse för hur stabs/ledningsarbetet fungerar vid en stor insats.
  • Du är lösningsorienterad och kan vid behov handgripligen lösa snabbt uppkomna problem.
  • Du kan tänka dig att arbeta under mycket ansträngande och intensiva förhållanden.
  • Du har möjlighet att med kort varsel släppa ditt vardagliga arbete för att arbeta vid en stor insats på annan ort.

Prenumerera på Nytt från Rakel


Alla nyheter om Rakel

Mer om Rakel

Kontakt:
Joel Bothén Joel.Bothen@msb.se