Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB förlänger avtal om Rakel med Saabkonsortiet

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2011-06-20 kl. 14:08
Avtalet gäller den fortsatta driften av Rakelsystemet till och med den 31 mars 2015 och omfattar 220 miljoner kronor.
Gunilla Fransson och Nils Svartz
Gunilla Fransson, Saab, och Nils Svartz, MSB.
 
– Vi är mycket nöjda med att kunna förlänga avtalet och fortsätta samarbetet med Saabkonsortiet, säger Nils Svartz, överdirektör på MSB och den som skriver på avtalet för myndighetens räkning. Med det här kontraktet kan vi fortsätta att utveckla affärsrelationerna och det kommer att gynna kunderna.
 
Rakels dagliga drift och kundsupport hanteras av ett konsortium bestående av SAAB, Cassidian och Eltel Networks. Konsortiet har även byggt Rakelsystemet. I december 2010 färdigställdes de sista delarna i Norrland och Sverige fick för första gången ett nationellt radiokommunikationssystem. 

Ännu bättre användbarhet för användarna

– Vi är glada över att få möjligheten att fortsätta att arbeta med Rakel och att vidareutveckla systemet med mer funktionalitet och ännu bättre användbarhet för användarna, säger Gunilla Fransson, affärsområdeschef på Saab och den som tecknar på avtalet för konsortiet.
 
MSB ansvarar för att marknadsföra systemet och ansluta behöriga kunder inom stat, kommun, landsting och privata aktörer.
 
– Det är glädjande att avtalet nu är i hamn, säger Stefan Kvarnerås, verksamhetschef på Rakelverksamheten på MSB. Med avtalet har vi bland annat enats om ett effektiviseringsarbete för drift-, service- och underhåll som innebär att kostnaderna sänks under perioden. Nu kan vi fokusera på den viktiga arbetet med kundanslutning. 

 


 

Läs alla nyheter om Rakel

 

Läs mer om Rakel

Kontakt:
Karin Meibrink Karin.Meibrink@msb.se