Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB föreslår att kommuner ska betala 6000 kronor för Rakel 2013

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2012-12-17 kl. 13:20
MSB har lämnat ett förslag till regeringen att subventionera priset på Rakel för kommuner. Priset för ett grundabonnemang föreslås bli 6000 kronor per år fram till och med 2018. Vi önskar ett svar från regeringen så fort som möjligt eftersom vår förhoppning är att det nya priset ska gälla från 1 januari 2013.

Förslaget ingår som en av två delar i ett samverkansbidrag för kommuner. Den andra delen handlar om en samverkansersättning som kommer alla kommuner till del.

– Genom det föreslagna samverkansbidraget kan staten bidra till stärkt samverkan lokalt och regionalt, med kommunikationssystemet Rakel som en viktig beståndsdel i krisberedskapsarbetet, säger MSB:s generaldirektör Helena Lindberg.

I anslutningen till redovisningen av förslaget föreslår MSB även att landstingen får ett lägre abonnemangspris på Rakel under 2013. Men uppdraget från Regeringen gäller bara kommuner.

Regeringen ska nu ta ställning till förslaget.  

Läs hela förslaget från MSB om samverkansbidrag till kommunerna

Kontakt:
Håkan Brood Hakan.Brood@msb.se