Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB fick utmärkelse på International Critical Communications Awards

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-05-23 kl. 11:05
MSB har tillsammans med norska Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), Airbus och Motorola fått utmärkelsen ”Best Use of Critical Communications for Public Safety” för projektet Norge-Sverige Inter System Interface (ISI).

Utmärkelsen delades ut i samband med International Critical Communications Awards (ICCA) i Berlin den 15 maj. MSB fick tillsammans med DSB och systemleverantörerna Airbus och Motorola utmärkelsen för sitt genomförande av sammankopplingen mellan de båda ländernas nationella radiokommunikationssystem.

Anita Galin, projektledare för Norge-Sverige ISI på MSB är väldigt glad över utmärkelsen och att projektet har satt MSB och Rakel på den internationella kartan.

Vi var först i världen med att koppla samman två nationella radiokommunikationsnät och vi har visat att det är möjligt. Det är också roligt att vi lyckats med den svåra utmaningen att vara två organisationer och två olika leverantörer av Tetrasystem som har kunnat jobba tillsammans utan att konkurrera med varandra.

Sen har det så klart varit fantastiskt att jobba tillsammans med de svenska och norska användarna. Utan användarna hade det inte blivit ett projekt, säger Anita Galin.

Kontakt:
Marie Persson Marie.Persson@msb.se