Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB erbjuder kostnadsfri aktivering av beredskapsabonnemang under valet 2018

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-06-19 kl. 16:00
För att stärka beredskapen under valet till riksdag, kommun- och landstingsfullmäktige erbjuder Myndigheten för samhällsskydd och beredskap användarorganisationerna att kostnadsfritt aktivera sina beredskapsabonnemang i Rakel i samband med valet.

De användarorganisationer som har beredskapsabonnemang kommer att utan kostnad kunna använda abonnemangen för att förstärka sin kommunikationsförmåga under tidsperioden 1 augusti till och med den 30 september 2018. Totalt handlar det om cirka 500 beredskapsabonnemang hos ett 60-tal aktörer, däribland flera kommuner, landsting och myndigheter.

Stärkt kommunikationsförmåga

Ett aktiverat beredskapsabonnemang har samma funktionalitet som ett grundabonnemang i Rakel och används vanligtvis för att förstärka kommunikationen hos användarna under en begränsad tid, vid till exempel evenemang, övningar eller under kriser. Hur användarorganisationerna väljer att använda beredskapsabonnemangen under valet 2018 avgör varje organisation. I dialog med MSB har det framkommit att en del användare ser en möjlighet att använda abonnemangen till att exempelvis stärka arbetet med säkerhet, trygghet och information kopplat till valstugor och sammankomster med anknytning till valet.

Anmäl till Rakel kundstöd om aktivering önskas

De användarorganisationer som önskar få sina beredskapsabonnemang aktiverade mellan den 1 augusti och den 30 september ombeds kontakta Rakel kundstöd. Beställning av aktivering måste göras av behörig beställare i Rakel och kan med fördel skickas till Rakel kundstöd med e-post.

Meddelandet ska innehålla följande uppgifter:

  • Kundnummer
  • Uppgift om vilka ISSI-nummer som ska aktiveras
  • Skriv att aktiveringen gäller "Valet 2018"

Skicka meddelandet till: kundstod.rakel@msb.se

För att säkerställa att abonnemangen aktiveras den 1 augusti måste beställningarna vara hos Rakel kundstöd senast den 20 juli.

Mer information om beredskapsabonnemang

Villkor för Rakelsystemet

Kontaktuppgifter till Rakel kundstöd

Kontaktuppgifter till kundansvariga för Rakel


Alla nyheter om Rakel

Mer om Rakel

Kontakt:
Håkan Brood Hakan.Brood@msb.se