Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB, Polisen och Försvarsmakten kräver robust mobil bredbandskommunikation

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2016-05-20 kl. 13:40 | Uppdaterad:2016-06-02 kl. 14:34
I ett brev riktat till statssekreterarna på Justitiedepartementet, Försvarsdepartementet, Näringsdepartementet och Finansedepartementet vill MSB, Försvarsmakten och Polismyndigheten uppmärksamma regeringen på vikten av att undanta 2 x 10 MHz på 700 MHz-bandet från Post- och telestyrelsens inplanerade auktion av frekvenser för mobil kommunikation.

Sverige behöver en offentligt kontrollerad mobil bredbandskommunikation. Det är en förutsättning för att samhället ska kunna garantera samhällstjänster på ett säkert och tillförlitligt sätt inom områdena allmän ordning, säkerhet, hälsa och försvar. Det är det budskapet som de tre respektive myndighetscheferna Helena Lindberg, Micael Bydén och Dan Eliasson undertecknar i brevet.

Bakgrund

I december 2015 fick MSB, Polisen, Försvarsmakten och PTS i uppdrag av regeringen att redogöra för krav på en IP-baserad mobil kommunikation för aktörer inom allmän ordning, säkerhet, hälsa och försvar. Behov och krav finns beskrivna i den redovisning (MSB 2015-7213) som lämnades in 18 mars i år.

Mer information

Brev: VI behöver robust mobil bredbandskommunikation 2016-05-16 (Diarienummer 2016-2906)

The letter sent by MSB, the Swedish Police and the Swedish Armed Forces to the Swedish Government regarding the auction of frequencies in the 700 MHz band:

English letter: We need robust mobile broadband communication (2016-05-16, dnr: 2016-2906)


Regeringsuppdrag om säker och tillgänglig kommunikation

Utveckling av framtidens kommunikationstjänster


Alla nyheter om Rakel

Mer om Rakel

Kontakt:
Minna Nyman minna.nyman@msb.se