Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Lättare att beställa tjänster med Rakel som bärare

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2015-02-05 kl. 09:17
Nu kan du lättare få stöd att införa tjänster där Rakel är informationsbärare, som till exempel larmmottagning, larmöverföring och positionering. Detta eftersom MSB öppnat upp för leverantörer av tjänster att erbjuda helhetslösningar för Rakelkunder, där Rakel används som bärare.

Licensierade tjänsteleverantörer
 

TC Connect Sweden AB (för positionering)

Criss AB (verktyg för informationsdelning, positionering)

Larmcentralen i Kristianstads kommun (larmmottagning, positionering) 

Tjänsteleverantörer kan få rätt att köpa in utrustning och använda Rakel genom en så kallad tjänsteleverantörslicens. Licensen innebär en möjlighet att använda Rakelsystemet och tillåter inte till exempel att få tillgång till information som delas i systemet, endast att använda Rakel som en robust och driftsäker bärare.

Mer information

Mer information om tjänsteleverantörslicens för Rakel

Har du några frågor?

Är du leverantör? Kontakta Evert Enblom, tjänstestrateg: evert.enblom@msb.se


Läs alla nyheter om Rakel

Läs mer om Rakel

Kontakt:
Evert Enblom Evert.Enblom@msb.se