Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Länsradionätet avvecklas

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2010-03-03 kl. 14:20
I och med utbyggnaden av Rakel minskar behovet av att behålla det nuvarande statligt ägda länsradionätet för analog talkommunikation. Radionätet som används för kommunikation mellan länsstyrelsen och kommunernas ledningsplatser och räddningscentraler kommer därmed att avvecklas.
Länsradiokommunikationsnäten kommer att avvecklas i takt med införandet av det digitala radiosystemet Rakel. Ett projekt för avvecklingen pågår och beräknas kunna avslutas under 2012. För de 11 län som tidigt fick Rakel, etapp 1-3, är målet att klara avvecklingen redan under 2011.
 
För att möjliggöra en störningsfri avveckling pågår nu arbetet med att reda ut intressent- och avtalsfrågor för de 90 relästationerna i länsradionätet. Vissa relästationer kommer att användas för Rakelutrustning, några behöver även i fortsättningen finnas för räddningstjänstens behov och ett antal kommer att avyttras eller skrotas.
 
Projektledare på MSB är Björn Lindeberg, Enheten för ledningssystem och beslutsstöd.
 
 
 
 
 
Kontakt:
No such user