Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Landstinget Blekinge testar Rakel

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2010-09-27 kl. 14:02
– Vi kommer att få ett kommunikationssystem som hjälper oss att höja vår förmåga att hantera både vardagliga och allvarliga händelser, säger Stefan Österström, beredskapssamordnare på Landstinget Blekinge. Och medarbetarna är överlag mycket entusiastiska.
Tjänsteman i Beredskap (TiB) och krisledningscentraler i Blekinge har redan börjat använda Rakel och inom några veckor är ambulanssjukvård och akutmottagningar också igång.
 
– Det finns en förväntan över att få tillgång till ett system som fungerar så pass bra som Rakel gör, menar Stefan Österström. Kommunikation är en förutsättning för att kunna hantera en händelse och med Rakel så öppnas möjlighet för både ökad förmåga att samverka och kommunikation internt. Rakel är ett hjälpmedel – nu ska vi fylla systemet med innehåll för att vi ska kunna samverka på ett bra sätt.
 
Landstinget Blekinges avsikt är att de enheter som nu går igång med provdriften efter testperiodens slut övergår till Rakel som fast system för kommunikation och samverkan.
 
Kontakt:
Karin Meibrink Karin.Meibrink@msb.se