Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Landshövdingarna inviger Rakel i Dalarna, Värmland och Örebro

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2009-12-03 kl. 10:25
Idag den 3 december firas driftsättning av Rakelsystemet i en invigning med landshövdingarna Maria Norrfalk, Eva Eriksson och Rose-Marie Frebran.
Landshövdingarna kommer att genomföra ett gruppsamtal med Rakelanvändare hos Polisen, Vägverket och på Fortum tillsammans med chefen för Rakelverksamheten, Stefan Kvarnerås.
 
- Vi räknar med att alla landstingen i länen kommer att börja använda Rakel inom ett år, både för kris- och beredskapsverksamhet och ambulansverksamheten, säger Mats Mickelsson, kundansvarig på MSB för Värmland och Örebro. Region Värmland kommer att få uppdraget att driva införandet för kommunerna i länet, säger han.
 
I Dalarna är det förutom landstinget flera räddningstjänster och kommuner som beslutat sig för att ansluta till Rakel. En stor Rakelkund är Vägverket som har huvudkontor i Borlänge. Med detta kommer Vägverket att öka sitt användande av Rakel och på sikt kan de bli den tredje största kunden i systemet, efter Polisen och Kriminalvården.
 
Fortum är som första energibolag en annan stor kund i Rakel som berörs av driftsättningen i dessa regioner.

- Rakel har mottagits mycket positivt hos Fortum där till exempel gruppsamtal förenklar arbetet för personal på fältet som mycket lättare håller kontakt med sin arbetsgrupp, säger Mats Mickelsson.
Invigningen hålls i Karlskoga

En minimässa hålls i anslutning till invigningen där produkter och tjänster i Rakel presenteras.

Tid: kl. 10.00 torsdag den 3 december, 2009
Plats: Karlskoga Folkhögskola, Rektor Lindholmsväg 23, Karlskoga
Kontakt:
Gunilla Georgsson Gunilla.Georgsson@msb.se