Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Kontrollera utrustning och tillbehör för att möjliggöra gränssamverkan med ISI

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2015-09-21 kl. 09:06 | Uppdaterad:2015-12-14 kl. 13:05
Har din organisation behov av fungerande ISI-funktionalitet i Rakel? Då rekommenderar vi er att kontrollera er utrustning och tillbehör för ISI-funktionalitet i er utrustning för att säkerställa att den fungerar för gränssamverkan.

Inför realisering av ISI-funktionalitet mellan Nödnett och Rakel ska utrustningsleverantörerna ta fram ny programvara med stöd för ISI. Detta med utgångspunkt från de krav som norska DNK och MSB gemensamt tagit fram.

Efter ett möte den 9 september 2015 mellan utrustningsleverantörerna Motorola och Sepura samt användarrepresentanter finns uppdaterad information om de krav som ställs på utrustningen.  Vid mötet delgav även leverantörerna sin tidplan för utveckling, test och leverans.

För organisationer som kommer att använda ISI-funktion för gränssamverkan rekommenderar MSB att göra följande:

  • Inventera era terminaler enligt dokumentet nedan för att få en bild över vilka terminaler som går att uppgradera.
  • För de terminaler som behöver bytas ut innebär det även att ni eventuellt behöver se över om era befintliga tillbehör går att använda på den nya terminalen.
  • Programuppdatering, programversion med ISI-funktionalitet finns tillgänglig oktober respektive december.
  • För att aktivera ISI-funktionen i terminalen kommer terminaltillverkarna ta ut en licensavgift.
  • Uppdatera ert programmeringsunderlag med de nya talgrupperna.

ISI-övning i Nord Trøndelag och Jämtland 

Tidplanen för projektet har framför allt en viktig punkt att förhålla sig till och det är november 2016 då en övning i Nord Trøndelag och Jämtland ska visa hur ISI-funktionaliteten kan komma att användas framöver (från och med 2017). Till övningen arbetar, MSB, deltagande organisationer samt leverantörer, med att säkerställa tillgång till utrustning med ISI-funktionalitet. 

Mer information

Information om ISI-funktionalitet efter möte mellan Motorola, Sepura och användarorganisationer den 9 september 2015 - uppdaterat 20151014 (PDF-dokument, öppnas i nytt fönster)

Information på msb.se om Nor-Swe ISI-project


Läs alla nyheter om Rakel

Läs mer om Rakel

Kontakt:
Evert Enblom Evert.Enblom@msb.se