Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB övar med Rakels driftleverantör

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2017-05-05 kl. 16:37
Om en störning i Rakelnätet skulle inträffa är det viktigt att all personal som arbetar med incidenthanteringen är väl förberedd och har rätt kompetens. Därför genomför MSB tillsammans med Rakels driftleverantör Teracom regelbundna kontinuitetsövningar. Den senaste övningen ägde rum i slutet av mars och involverade ett 30-tal personer.

Kontinuitetsövningarna innehåller ett antal noga genomarbetade scenarier där fiktiva driftstörningar och administrativa incidenter och händelser hanteras. Under den senaste övningen i mars övades bland annat utvalda funktioner från Rakel och ledningssystem, Rakel kundstöd, Rakel driftcentral och MSB:s Tjänsteman i beredskap (TiB). Användarorganisationerna och deras TiB-funktioner fanns också representerade i olika roller.

– Syftet med övningen är att säkerställa att vi har rätt kompetens och är förberedda om något skulle hända, säger Karin Kalldin, biträdande övningsledare från MSB.

I övningen deltog även ett antal observatörer som noga följde de olika händelseförloppen och förde anteckningar över sina iakttagelser. Efter övningens slut har observatörernas material sammanställts tillsammans med bland annat intervjuer och reflektioner från de medverkande.

– Utfallet av övningen tar vi tillvara och återför in i våra processer för att finslipa och förbättra våra arbetssätt, säger Karin Kalldin.


Alla nyheter om Rakel

Mer om Rakel

Kontakt:
Marie Persson Marie.Persson@msb.se