Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Kommunikation i Rakel till flyg och helikopter

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2011-06-16 kl. 11:08
En teknisk lösning för kommunikation i Rakel till flygplan och helikopter testas under sommaren i Stockholms län och delar av Uppsala län.
Rakelsystemet är byggt som ett markbundet nät och är inte designat för luftfarkoster. Nu har  leverantören som ansvarar för driften i Rakelsystemet föreslagit en teknisk lösning som ska fungera även för luftfarkoster.
 
Under perioden 1 juli till 31 augusti kommer lösningen att testas av MSB och leverantören tillsammans med Rikspolisstyrelsen (RPS), Kustbevakningen och Stockholms läns landsting. Därefter kommer testet att utvärderas. Utvärderingen kommer att ligga till grund för framtida beslut om lösning för kommunikation till luftfarkost.
 
Leverantören som ansvarar för driften i Rakel består av SAAB, Cassidian och Eltel Networks.
 
Har du frågor om Rakel och luftfarkoster, ta kontakt med:
Birgitta Åberg
010-240 42 15

 


 

Läs alla nyheter om Rakel

 

Läs mer om Rakel

Kontakt:
No such user