Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Klippans kommun satsar på Rakel

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2012-05-15 kl. 15:44
I Klippans kommun ska Rakel ersätta mobil och fast telefoni vid kriser och oväntade situationer. Räddningstjänsten i Klippan har använt Rakel sedan 2009. Nu ska Rakel användas även inom kommunens övriga krisberedskap.

– Rakel behövs för att kunna upprätthålla en trygg, säker och robust kommunikation samt effektiv ledning vid oväntade situationer och kriser. Räddningstjänsten har bara goda erfarenheter av systemet. Det säger Göran Tesfai Skoglund, kris- och säkerhetssamordnare i Klippans kommun.

 

– Det är ett robust och säkert uppbyggt system som ska klara det mesta. En viktig del är att det är bra hörbarhet oavsett var man är. En annan central del är att det är ett gemensamt nationellt system. Det är första gången vi har det så att olika myndigheter kan prata med varandra i samma system.

 

Läs hela artikeln om Klippans Rakelinförande i Helsingborgs Dagblad

 

Kontakt:
Karin Meibrink Karin.Meibrink@msb.se