Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Klart med kommunpriset för Rakel

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-11-07 kl. 20:42
Den 16 oktober undertecknade MSB och Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, ”Överenskommelse om kommunernas krisberedskap” inför den nya mandatperioden 2019-2022.

I syfte att stimulera kommunernas anslutning till det gemensamma radiokommunikationssystemet Rakel, och därmed öka förmågan till samverkan inom kommunen och mellan kommunen och andra aktörer vid en inträffad händelse, avsätts 27 miljoner kronor per år för att subventionera kommunernas abonnemangspriser för Rakel under perioden enligt nedan:

  • Grundabonnemang i Rakel fastställs till 6 000 kronor per år.
  • Telematikabonnemang för styrning av utomhusvarning (VMA) via Rakel fastställs till 625 kronor per år.

Priset avser även kommunala bolag och kommunalförbund som bedriver verksamhet inom de kriterier som anges i förordning (2003:396) om elektronisk kommunikation.

Läs vidare

Överenskommelse om kommunernas krisberedskap 2019-2022

Kontakt:
Håkan Brood Hakan.Brood@msb.se