Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

 Foto på ambulanshelikopter

Klart för Rakel för kommunikation till flyg och helikopter

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2012-04-02 kl. 19:11
MSB har efter ett lyckat test förra sommaren nu beslutat att Rakel ska anpassas för att fungera för kommunikation med flygplan och helikopter med start i Sveriges större städer och längs kusten.
Detta möjliggör att Rakels användarorganisationer kan kommunicera mellan och med varandra oavsett om man befinner sig på marken eller i luften. Exempelvis får Kustbevakningen bättre möjligheter att kommunicera från sina flygplan och sjukvården i helikoptrar blir säkrare.

I juli och augusti förra året genomfördes ett lyckat test i Stockholms län och delar av Uppsala län tillsammans med Rikspolisstyrelsen (RPS), Kustbevakningen och Stockholms läns landsting. En utvärdering av testet ligger till grund för beslutet.
 
En tidsplan för utbyggnaden är inte ännu fastställd. Mer information kommer senare.
 
Foto: Johan Eklund

Kontakt:
Karin Meibrink Karin.Meibrink@msb.se