Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Händelserikt år för Rakel i MSB:s årsredovisning 2011

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2012-02-28 kl. 10:34
Under 2011 genomfördes stora förändringar av Rakelverksamheten till följd av att utbyggnaden av Rakel slutfördes i december 2010. Fokus har flyttat från teknik och utbyggnad till anslutning och utveckling. Med 40 000 Rakelabonnemang uppfyllde MSB anslutningsmålen för Rakel 2011. Detta och mer beskrivs i MSB:s årsredovisning för 2011.

Ökad anslutningstakt

MSB har på olika sätt och former arbetat med att öka anslutningstakten av Rakel. Som exempel på kommunikationsinsatser kan Rakeldagen och en film om den breda anslutningsmöjligheten till Rakel nämnas. För att ytterligare öka anslutningen och minska kommunernas användande av analoga system för ledning och samverkan började MSB från och med 2011 ställa krav på att kommunerna ansluter sig och använder Rakel, för att tilldelas delfinansering av MSB för investeringar i kommunala ledningsplatser och räddningscentraler.

Rakel etablerat som effektivt och robust verktyg

Den ökande anslutningen av Rakel hos samhällsviktiga aktörer visar på att Rakel nu etablerats som ett effektivt och robust verktyg för samverkan i vardag och kris. Ökningen har skett på såväl nationell, regional som lokal nivå med en tilltagande efterfrågan på den lokala nivån. Antalet abonnenter av Rakel har ökat med 26 procent.
 

 


 

Läs alla nyheter om Rakel

 

Läs mer om Rakel

Kontakt:
Karin Meibrink Karin.Meibrink@msb.se