Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Göteborg Energi: ”Rakel är robust. Däri ligger tryggheten”

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2012-05-31 kl. 16:43
- Rakel fungerar i svåra situationer när andra nät ligger nere. Många energibolag använder idag mobiltelefoner, men när det stormar då går mobiltelefonin ner, säger Svante Karlsson vid Göteborg Energi som här berättar om sitt Rakelinförande.
När Göteborg Energi förra våren via räddningstjänsten fick möjlighet att testa Rakel var det inte svårt att fatta beslut om ett införande, berättar Svante Karlsson.
 
Göteborg Energi hade erfarenhet av ett annat kommunikationssystem sedan tidigare.

- Men i det fanns stora brister i täckningen och gick inte att samverka över organisationsgränser. För att samverka i Rakel om man inte har talgrupper som harmoniserar krävs att du vet ID-numret till en viss person/funktion, då kan kontakt tas över organisationsgränser i Rakel, säger Svante Karlsson.

Läs hela intervjun med Svante Karlsson vid Göteborg Energi
 

Kontakt:
Karin Meibrink Karin.Meibrink@msb.se