Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Goda erfarenheter från SOS Alarms pilotinförande av Rakel i Halmstad

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2011-10-26 kl. 16:54
SOS Alarm integrerar nu Rakel i sin verksamhet och system och har därmed lämnat projektfasen. I juni 2011 införde SOS Alarm Rakel i Zenit på SOS-centralen i Halmstad som en pilot inför höstens fortsatta införande, skriver SOS Alarm i sitt nyhetsbrev Rakel Aktuellt nr 1 2011.
– Vi fick en riktig aha-upplevelse när skogsbrandsflyget utrustades med en Rakelterminal. Flygplanet flög runt skogsbranden och Rakel skickade positioner till SOS-centralen i Halmstad. Plötsligt fick vi en otrolig överblick och det var väldigt enkelt att se skogsbrandens utbredning på den digitala kartan, berättar Sverker Peterson, Rakelsamordnare på SOS Alarm.

– Efter tre månaders drift har vi fått flera goda erfarenheter och även identifierat funktioner som behöver vidareutvecklas, säger Sverker Peterson.

SOS Alarm inför även Rakel i Västra Götaland, där övergången till Rakel i Zenit har delats upp i flera etapper. Den första etappen påbörjades vecka 39 och ska säkerställa en korrekt och effektiv implementering av Rakel framöver. Inför det fortsatta införandet vill SOS Alarm också identifiera eventuella behov av korrigeringar och förbättringar.

En samordningsgrupp med en Rakelsamordnare och tre regionala resurser har tillsatts för att säkra det fortsatta införandet av Rakel i Zenit.
 

 

Läs alla nyheter om Rakel

 

Läs mer om Rakel

Kontakt:
Karin Meibrink Karin.Meibrink@msb.se