Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Frekvenstilldelning i 700 MHz-bandet måste utredas vidare

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2015-06-22 kl. 11:51
MSB har den 16 juni lämnat ett yttrande till följd av Post- och telestyrelsens hearing den 8 juni om tilldelningen av 700 MHz-bandet. Yttrandet kompletterar de skrivelser och yttranden som MSB lämnat till PTS under 2014 och 2015.

MSB anser att PTS antaganden och analyser som ligger till grund för det fortsatta arbetet med 700 MHz-bandet riskerar att skapa allvarliga konsekvenser för samhällsviktiga verksamheters möjlighet att kommunicera säkert och skyddat. Därför anser MSB att tilldelning av 700 MHz-bandet inte kan genomföras innan ytterligare analyser och bedömningar gjorts.

MSB har tidigare framfört att det är av största vikt att dedikerade frekvenser avsätts inom 700 MHz-bandet för att framtidssäkra kommunikation för samhällsviktig verksamhet.

MSB:s yttrande den 16 juni till följd av PTS informationsmöte om tilldelning av 700 Mhz-bandet (Dnr 2015-3440), PDF, 527 kb

Mer information

MSB:s remissvar MSB:s remissvar på PTS Förstudierapport 700 MHz


Läs alla nyheter om Rakel

Läs mer om Rakel

Kontakt:
Gunilla Georgsson Gunilla.Georgsson@msb.se