Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Framgångsrikt införande av Rakel i Örebro läns landsting

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2012-01-04 kl. 17:06
Med Rakel kan Örebro läns landsting integrera tal, samverkan och överfallslarm. – Med Rakel är både täckning och ljudkvalitet mycket bättre än tidigare. Men framförallt får vi möjlighet att samverka med andra blåljusmyndigheter på ett oerhört bra sätt tack vare Rakel och de s k RAPS-grupperna, säger Lena Forslund, projektledare på Örebro läns landsting.

SOS Alarm har stöttat landstinget med teknik, utbildning och driftsättning.

 

– Örebro läns landsting har nu Rakel via den tekniska plattformen Zeracom. I början av 2012 ansluter landstinget Rakel till sin telefonväxel för att kunna ringa till det vanliga telefonnätet via Rakelterminalen. Även överfallslarmen går via Rakel eftersom Mobitex inte används längre. Landstinget har verkligen tagit steget fullt ut med Rakel, och har förberett sig väl under hela projektets gång, berättar Freddy Hansson som är ansvarig projektledare på SOS Alarm.

 

I första steget införs Rakel på 22 ambulanser, och landstinget får även inomhustäckning på delar av sjukhus och ambulansmottagningar.

 

 

 


 

Läs alla nyheter om Rakel

 

Läs mer om Rakel

Kontakt:
Karin Meibrink Karin.Meibrink@msb.se