Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Försvarsutskottet på studiebesök om Rakel

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2011-03-09 kl. 15:54
Eva Sonidsson, riksdagsledamot för Västernorrland och ledamot i Försvarsutskottet, besökte i slutet på februari polismyndigheten i Västernorrland för att lära sig mer om Rakel.
Vid besöket fick ledamoten höra om den omfattande planering som krävs för att införa ett så stort och nytt system, hur läget är idag och vilka framtidsplaner som finns inom länet. Hon fick även reda på en del basfakta om Rakelsystemet, som till exempel den överlägsna täckningen.
 
Avgörande för att Rakel ska fungera i praktiken är samverkan med andra aktörer.
 
– Vi har haft ett bra samarbete med Länsstyrelsen och Rakel har tagits väl emot av berörda verksamheter. Nu driver polismyndigheten på så att alla våra samverkanspartners ska ansluta sig till Rakel snabbt, säger Ulf Rohdin, avdelningschef på länskommunikationscentralen på Polismyndigheten i Västernorrlands län.
 
– Eva Sonidsson var nöjd med besöket och skulle vidarebefordra informationen till Försvarsutskottet, fortsätter Ulf Rohdin. Hon berättade att det arbete vi gjort med Rakelinförandet på polismyndigheten redan spridit sig till Riksdagen.
 
Ulf Rhodin har siktet inställt på framtiden.
 
– Vi ska öka anslutningen i länet och ser även gärna en fortsatt utveckling av Rakels funktioner och tjänster, motsvarande de som finns i de publika mobilnäten.
 
Kontakt:
Karin Meibrink Karin.Meibrink@msb.se