Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Första workshopen för arbete med nationella riktlinjer för samverkan i Rakel

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2011-03-29 kl. 12:10
Den 5 april går startskottet för MSB:s projekt för att ta fram nationella riktlinjer för samverkan i Rakel, Projektet Samordningsforum Rakel. Då hålls den första workshopen för de särskilt utsedda nationella kontaktpersoner för Rakel.
Workshopen hålls för att analysera och prioritera i det fortsatta utvecklingsarbetet av riktlinjerna både på lokal, regional och nationell nivå.
 
– Arbetet med riktlinjerna ska utgå ifrån användarnas behov, säger Per-Åke Mårtensson, projektledare. Det ska drivas av användarna själva, vår roll från MSB är att skapa en arena, ett forum, där riktlinjerna diskuteras och arbetas fram samt kvalitetssäkras nationellt. Vår roll är att samordna arbetet med att ta fram riktlinjerna, besluta dem samt därefter förvalta och vidareutveckla dem, säger han.

I projektet utgår man ifrån de erfarenheter som gjorts i det tidigare arbetet med att utveckla de riktlinjer som finns idag. Bland annat handlar det om att komplettera riktlinjerna för samverkan på lokal och regional nivå. 

– Samtidigt vill vi öka anslutning från främst landsting och kommuner men även för övriga centrala myndigheter än blåljusmyndigheter som idag inte sektorsmässigt har påbörjat sin utveckling av Rakel, säger Per-Åke Mårtensson. Det är till exempel de så kalllade TiB-myndigheterna enligt Krisberedskapsförordningen (Tjänsteman i beredskap). En viktig framgångsfaktor är att ansvariga sektorsmyndigheter även utvecklar samverkan i Rakel.
Kontakt:
No such user