Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Lyckat första livetest vid sammankoppling av Rakel och Nødnett!

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2016-06-29 kl. 10:46
Den 28 juni genomfördes de första livetesterna av sammankopplingen mellan svenska och norska användare i Rakel och Nødnett.

Samarbetet mellan Norge och Sverige i att sammankoppla Rakel med Nødnett är unikt och väcker stort intresse internationellt. Det är första gången i världen som två nationella kommunikationssystem baserade på Tetrateknik sammankopplas.

Första livetestet

Här kan du se en kort filmsekvens som visar en Rakelmobil och en Nødnettmobil. I samtalet hör man Rakelanvändare som säger att kopplingen fungerar bra! 

– Hör ni oss Sven-Erik og Magnus?

– Det här är Magnus, jag hörde er jättebra. Jag prövar på en annan terminal (Rakelmobil) också...

 

Migrering

Här ser du en kort filmsekvens som illustrerar att migreringen fungerar. När en mobil har migrerat går den från ett nät till ett annat. Det kan jämföras med roaming mellan näten, förutom att mobilen är känd av det gästande nätet.

 

 

Läs mer om projektet NOR-SWE ISI

Läs mer om Rakel


Kontakt:
Anita Galin Anita.Galin@msb.se