Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Radiomast för Rakel

Förbättrad Rakeltäckning i mellersta och södra Sverige

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2012-06-27 kl. 16:58
Rakelnätet har nu byggts ut och förstärkts ytterligare i mellersta och södra Sverige. Sammanlagt har det byggts nära trettio nya basstationer i området. De län som fått bättre täckning är Halland, Västra Götaland, Södermanland, Västmanland, Uppland, Gävleborg, Kronoberg och Stockholm.
– Vi arbetar hela tiden med att förbättra Rakel för våra nuvarande och tilltänkta användare. Vi bygger nya basstationer och förstärker de vi har, så att alla får bättre täckning. Det är täckningskrav som rapporterats in av våra användare som ligger till grund för det här arbetet, säger Mats Hammarstam, projektledare vid MSB.

Fakta täckning i Rakel

Rakelsystemet täcker 99,84 procent av Sveriges befolkning och 95 procent av landets yta, undantaget fjällvärlden.

Rakelnätet är byggt för att ha en hög och jämn nivå av täckning. En stor del av landets yta har täckning, åtminstone med fordonsmonterade Rakelmobiler. För täckning med handburen Rakelmobil ligger fokus på städer, tätorter, högt trafikerade vägar och speciellt viktiga objekt eller platser. Täckning med handburen Rakelmobil finns i alla orter med fler än 2500 invånare men även i många mindre tätorter. Fjällvärlden, området ovanför odlingsgränsen, är undantagen från grundkraven. Ändå har Rakel täckning även i delar av fjällvärlden.
 
 
FOTO: Johan Eklund
 

Kontakt:
Mats Hammarstam Mats.Hammarstam@msb.se