Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Flygvapnet använder samma teknik som i Rakel vid övning utomlands

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2010-03-01 kl. 10:06
Under den norska övningen Cold Response 2010 använder Flygvapnet sitt nya basradiosystem första gången utomlands. Systemet är baserat på Tetratekniken, samma teknik som nyttjas i Rakelsystemet.
Försvarsmakten skriver på sin webbplats:
 
– Det fina med Tetrasystemet är flexibiliteten. Det kan enkelt interagera med andra sambandsmedel. Till exempel kan en flygtekniker ute vid ett flygplan nyttja sin radio för att ringa en fast telefon. Det underlättar när mycket personal sitter inomhus i bunkerliknande byggnader där radiotäckningen är dålig, berättar förste sergeant Johan Bonin, blivande ledningssystemdriftledare i Komnät Flygbas.
 
Kontakt:
Gunilla Georgsson Gunilla.Georgsson@msb.se