Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

En dag fylld av Rakelkunskap

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2016-11-22 kl. 12:42
Under en intensiv dag i oktober deltog ett 80-tal personer från olika användarorganisationer i Rakel och ledningssystems utbildning- och seminarieprogram i Stockholm. Utbildningsdelen erbjöd fördjupad kunskap om Rakelsystemet och hur man använder det på ett effektivt sätt.

Bland annat gick MSB igenom driftsäkerhet, kravställning, metodik för kapacitetsutnyttjande, behörighet och beställning.

Vi ställde några frågor till Karin Jonasson som arbetar som Rakelsamordnare och handläggare Krisledningsförmåga på Länsstyrelsen i Dalarna.

Vad tyckte du om utbildningen?
- Utbildningen var efterlängtad och väldigt bra. Jag känner mig nöjd efter dagen, möjligen att eftermiddagen var något för detaljerad. MSB ställde upp med en stark laguppställning från Rakel som kunde sin sak och gav svar på våra frågor, det tycker jag var bra, säger Karin Jonasson.

Fick du med dig något konkret från dagen?
- Ja, speciellt att höra på Emil Granström leveransansvarig från Rakel som berättade om hur de jobbar och varför de behöver få in vissa underlag från oss gav mig en ny förståelse och en helhetsbild.

Vad tyckte du om formen och längden på utbildningen?
- Jag tycker det var en bra form med föredrag, i många av våra andra forum jobbar vi med grupparbeten. Kanske skulle lunch till lunch passa bättre tidsmässigt så hinner man nätverka mer.

Vad kan vi förbättra till nästa utbildningstillfälle?
- Det vore bra med mer tid i pauserna för nätverkande och erfarenhetsutbyte, det hann vi inte riktigt med under dagen. Jag tycker att det var otydligt vad skillnaden var på utbildningen och seminariet, både när man anmälde sig och på plats.

På önskelistan för nästa utbildning skulle Karin Jonasson vilja ha med fördjupad kunskap om nationella riktlinjer, talgrupper och metodik.
MSB ser över vad en framtida Rakelutbildning ska innehålla. Mer information kommer att publiceras i nyhetsbrevet Nytt från Rakel och i MSB:s kalender.

Kontakt:
Jeannette Labor Jeannette.Labor@msb.se