Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Elförsörjningen beroende av säker kommunikation

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2012-01-26 kl. 15:21
I dagens samhälle är vi beroende av att vatten, värme och belysning fungerar. När det inträffar ett omfattande elavbrott uppstår det problem både för den enskilda människan och för samhället i stort. En god elförsörjning är grundläggande för vår förmåga att hantera kriser. Och elförsörjningen är i sin tur starkt beroende av väl fungerande tele- och radiokommunikation.

Svenska Kraftnät som är ett statligt affärsverk ska bland annat se till att överföringen av el på stamnätet, där elen transporteras från kraftverken till de regionala elnäten, fungerar säkert och effektivt.

 

– För att få verkan och tillräcklig säkerhet på fältet, måste insatserna styras och samordnas med stöd av säker kommunikation med anpassad funktionalitet samt god kapacitet och täckning, säger Mats Tornell, ansvarig för Rakel på Svenska Kraftnät.

 

Läs hela intervjun med Mats Tornell på Svenska Kraftnät

 


 

Läs alla nyheter om Rakel

 

Läs mer om Rakel

Kontakt:
Karin Meibrink Karin.Meibrink@msb.se