Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Dalatrafik nu igång med Rakel

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2012-09-21 kl. 16:24
I hela Dalarna installeras nu Rakel i bussar och på fasta lokala trafikledningar.

Foto på Dalatrafik- Snart är Dalarnas 270 bussar installerade med Rakel kommunikationsradio, säger Mats Wiklundh, teknikansvarig på Dalatrafik. Dessutom har entreprenörernas driftledningar och Dalatrafiks kundservice fått trafikledningsutrustning för att kunna anropa och ta emot anrop i systemet.

 

- Förarna är nöjda med både funktion och användarvänlighet och på driftledningarna har man redan sett resultat av att föraren med hjälp av det nya systemet löser flera problem på egen hand, säger Mats Wiklundh.

Om Länstrafikbolag och Rakel

Länstrafikbolag som har en avtalsbunden roll i landstingens eller regionernas krishanteringsverksamhet kan få tillgång till Rakel.

 

En anslutning till Rakel kan bidra till en god krisberedskap, säkerhet och trygghet för personal och effektiv kommunikation vid vardagsanvändning inom länstrafiken.

 

Trafikledningsinformation är ett exempel på användningsområde för att kunna styra om bussar vid behov såväl i vardag som vid olyckor eller kriser. 

 

Läs mer om Länstrafikens användning av Rakel 

 

Läs mer om Dalatrafiks Rakelinförande i pressmeddelandet från SRS

 

Foto: Borlänge.se

 

Kontakt:
Karin Meibrink Karin.Meibrink@msb.se