Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Besök Rakeldag på FLISA-mässan i Leksand den 8 september

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2010-08-20 kl. 15:00
Radiokommunikationssystemet Rakel presenteras den 8 september 2010 på den årliga kongress som arrangeras av ambulanssjukvården Dalarna och FLISA, Föreningen för ledningsansvariga inom svensk ambulanssjukvård. Platser finns kvar till denna intressanta temadag.
Under hela dagen kommer Rakel att vara i fokus - hur systemet kan användas och hur samverkan i Rakel går till. Representanter från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Socialstyrelsen, SOS Alarm, Rikspolisstyrelsen med flera deltar. Landstinget i Jönköping, ett av de landsting som idag använder Rakel, kommer att berätta om sina erfarenheter.
 
FLISA arbetar för att utveckla svensk ambulanssjukvård och samlar regelbundet deltagare från branschen. Programmet den 8 september ingår i den årliga FLISA-kongressen som går av stapeln 7-9 september i Leksand.

Flera landsting är anslutna till Rakel 

Idag används Rakel i 14 landsting eller regioner med ansvar för hälso- och sjukvård. Socialstyrelsen har nationellt ansvar för att samordna sjukvårdens införande av Rakel.

Kommuner är välkomna

Speciellt välkomnas representanter från kommuner till att ta chansen att lära sig mer om hur Rakel kan bidra till effektivare samverkan, såväl i vardag som i kris. Idag används Rakel i fler än 90 kommuner, främst inom räddningstjänsten. Men systemet har potential att effektivisera rutiner och kommunikation även i en kommunens vardagliga arbete.
 
 

 

Läs mer och anmäl dig på FLISA-kongressens webbplats

Rakel

Rakel är hela Sveriges kommunikationssystem i såväl kris som vardag. Användarna är aktörer som bedriver samhällsviktig verksamhet inom både offentlig och privat sektor med behov av krisberedskap, effektiv krishantering, samverkan och ledning. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontakt:
Gunilla Georgsson Gunilla.Georgsson@msb.se