Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Beslut om landstingens abonnemangspris för grundabonnemang i Rakel 2016

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2015-09-08 kl. 10:46
Landstingens abonnemangspris för grundabonnemang i Rakel fastställs till 8 500 kronor per grundabonnemang för 2016.

Bakgrund

Fram till årsskiftet 2012/2013 fanns det en övre gräns för hur mycket kommuner och landsting skulle betala för sina grundabonnemang i Rakel (så kallat pristak). I samband med att detta pristak upphörde inrättades ett subventionerat abonnemangspris för kommuner genom att en del av den statliga ersättning som kommunerna får för uppgifterna enligt Överenskommelse kommunernas krisberedskap (LEH) avsattes för att subventionera kommunernas abonnemangskostnader i syfte att öka anslutningen till Rakel.

MSB har vid flera tillfällen, senast i samband med myndighetens budgetunderlag för 2016-2018 (MSB dnr 2015-918), påtalat för regeringen att det finns ett behov av att göra motsvarande åtgärd för landstingen. MSB har i samband med detta också redovisat att om detta inte sker har myndigheten ett behov av att anpassa abonnemangspriset för landstingen. Eftersom detta innebär en ökad kostnad för landstingen har MSB valt att göra en successiv anpassning av landstingens abonnemangspris för Rakel till och med 2018. Detta innebär att priset höjs med 500 kronor per abonnemang för 2016.

Har du frågor om detta?

Kontakta kundansvarig för din organisation


Läs alla nyheter om Rakel

Läs mer om Rakel

Kontakt:
Håkan Brood Hakan.Brood@msb.se