Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Beslut om anslutning av extern trådlös enhet till en Rakelmobil

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2013-12-05 kl. 08:54
MSB tillåter anslutning av endast en (1) trådlös enhet som tillbehör till en Rakelmobil. Dessutom rekommenderar MSB att kommunikationen mellan den externa trådlösa enheten och Rakelmobilen krypteras. Exempel på trådlösa enheter som kan anslutas till Rakelmobiler är headset och monofoner.

Kommunikationen mellan en extern trådlös enhet och en Rakelmobil sker utan Rakels kryptering och omfattas därmed inte av den höga säkerhet som finns i Rakel. Denna säkerhetsaspekt måste beaktas vid kommunikation inom egen organisation och vid samverkan med andra organisationer. Den externa trådlösa enhetens räckvidd kan vara flera hundra meter.

MSB tillåter anslutning av endast en (1) trådlös enhet som tillbehör till en Rakelmobil. MSB rekommenderar att kommunikationen mellan den externa trådlösa enheten och Rakelmobilen krypteras.


Läs alla nyheter om Rakel

Läs mer om Rakel

Kontakt:
Håkan Brood Hakan.Brood@msb.se