Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Begränsad påverkan på Rakel under stormen Ivar

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2013-12-13 kl. 15:04
Rakels nät har påverkats på några platser i landet av stormen Ivar. Idag har vi fortfarande ett visst täckningsbortfall i Rakel på enskilda platser i Jämtlands, Gävleborgs och Västernorrlands län.

- Bland annat arbetar vi just nu med täckningsbortfall i delar av Härjedalens kommun i Jämtlands län. Detta beror på problem som uppstått under stormen med  förhyrda transmissionsförbindelser mellan växlar och basstationer, säger Mats Hammarstam, enhetschef för drift och förvaltning av Rakel på MSB.

- Tack vare Rakels överlappande täckning mellan basstationer blir kundpåverkan begränsad i dessa situationer. I Bräcke hade vi problem under natten men detta är nu åtgärdat. Detta berodde på kraftbortfall i kombination med att utrustning blev skadad på grund av stormen, säger Mats Hammarstam.

Har du några frågor?

Kontakta Mats Hammarstam, enhetschef för drift och förvaltning av Rakel på MSB: Telefon: 010-240 41 24, mobil: 076-780 80 44, e-post: mats.hammarstam@msb.se

Mer information

Information om driftstörningar i Rakel publiceras löpande i informationssystemet WIS


Läs alla nyheter om Rakel

Läs mer om Rakel

Kontakt:
Mats Hammarstam Mats.Hammarstam@msb.se