Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Basstationsarbetet i Bravur klart för i år

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2016-12-20 kl. 07:52
Under det gångna året har 120 basstationer i Rakelnätet bytts ut inom ramen för Bravur-projektet. I mitten av december byttes de sista basstationerna för året och därmed är projektmålen för år 2016 uppnådda.

I Bravur-projektet byts gamla basstationer som börjar bli uttjänta ut mot nya. Projektledare Anders Winkler är positiv när han summerar årets arbete.

– Det har rullat på bra. Basstationerna som bytts ut har haft en kort nertid i nätet. Efter 12-20 minuter har de tagit trafik igen och med efterföljande tester inkluderat har det tagit max en timme innan basstationerna är i skarp drift igen, säger han.

År 2017 är målsättningen att ytterligare 150 basstationer ska bytas och lika många är planerade att bytas ut år 2018. Arbetet för nästa år påbörjas vecka 3.


Alla nyheter om Rakel

Mer om Rakel

Kontakt:
Anders Winkler Anders.Winkler@msb.se