Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Användarforum bidrar till Rakels strategiska utveckling

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2010-06-18 kl. 15:15
Den 18 maj hölls det första mötet med Rakels nyinrättade Användarforum. Syftet med Rakel Användarforum är att säkerställa en långsiktig och strategisk utveckling av Rakel och tillvarata användarnas önskemål på utveckling av befintliga och nya tjänster.
I första hand kommer de största organisationer och myndigheter som använder Rakel operativt att ingå. Till forumets första möte inbjöds Försvarsmakten, Kriminalvården,  Kustbevakningen, Rikspolisstyrelsen, SOS Alarm, Svenska kraftnät, Sveriges kommuner och landsting, Trafikverket och Tullverket.
 
Eftersom det var ett första konstituerande möte diskuterades syfte och mål och former för möten framöver. Ett klart önskemål från deltagarna vara att tydliggöra roller och organisation. Samverkan var en återkommande fråga, och en synpunkt var att att se till att Rakels utveckling utgår ifrån samverkansperspektivet, och inte från det tekniska perspektivet. MSB meddelade att det ska inrättas ett Teknikforum med syfte att föra en dialog om tekniska lösningar i Rakel. 
Kontakt:
No such user