Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Användare slipade teknik och metod i Rakel och Virve under workshop i Haparanda

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-12-19 kl. 13:58
Rakel och radiokommunikationssystemet Virve i Finland har kopplats samman och i veckan genomfördes teknik- och metodiktester med ett 30-tal användare. Tjänsten ISI-migrering Finland lanseras den 7 februari 2019.

Den 17-19 december genomförde projektet Finland-Sweden Inter System Interface (ISI) en workshop i Haparanda för att slipa teknik och testa metodik. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och finländska Erillisverkot genomför projektet tillsammans med svenska och finländska deltagare som fanns på plats under dagarna i Haparanda.

Fungerar i hela landet

Sammankopplingen av Rakel och Virve kommer att bidra till en effektivare samverkan där svenska Rakelanvändare kan använda sina Rakelterminaler i Finland och finländska användare kan använda sina Virveterminaler i Sverige. Tjänsten kommer att fungera i hela Sverige och hela Finland och kommer att användas vid exempelvis ambulanstransporter, olyckor, tullärenden, kustbevakning, färjetrafik, övningar och fjällräddning.

Mer information om hur man beställer tjänsten kommer att finnas på MSB:s webbplats i början av 2019.


Läs alla nyheter om Rakel

Läs mer om Rakel

Kontakt:
Anita Galin Anita.Galin@msb.se