Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Använd Rakel effektivt – utbildningsdag riktad till räddningstjänst

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2019-04-02 kl. 08:22
I april och maj erbjuds en utbildningsdag om Rakel som riktar sig främst till befäl vid landets räddningstjänster. Utbildningsdagen är kostnadsfri och genomförs på fem orter: Karlskrona, Stockholm, Halmstad, Umeå och Borlänge. Anmälan är öppen nu!

Effektiv samverkan i Rakel är avgörande för en lyckad insats. MSB:s heldagsutbildning gör dig förberedd för att kunna använda Rakel effektivt i vardagen och vid extraordinära händelser. Under dagen får du möjlighet att uppdatera dina kunskaper i Rakel och även lära dig mer om MSB:s nya skogsbrandsvägledning.

Ett urval av utbildningens innehåll:

  • MSB:s nya skogsbrandsvägledning
  • SiTACs lägessymbolsbibliotek
  • Hur fungerar Rakelnätet - täckning och kapacitet
  • Metoder för samverkan internt och externt
  • Rollen som sambandsledare
  • Användning av talgruppsmatriser
  • MSB:s förstärkningsresurser inför sommaren

Anmälan

Utbildningsdagen riktar sig främst till räddningstjänsten men i mån av plats kan även användare från andra användarorganisationer i Rakel anmäla sig. Är du intresserad och tillhör en annan användarorganisation är du välkommen att kontakta Håkan Brood.

17 april i Karlskrona
24 april i Stockholm
25 april i Halmstad
14 maj i Umeå
15 maj i Borlänge

Kostnad

Utbildningsdagen är kostnadsfri. Vi bjuder på en lättare lunch och fika.


Läs alla nyheter om Rakel

Läs mer om Rakel

Kontakt:
Håkan Brood Hakan.Brood@msb.se