Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Använd Rakel effektivare – MSB besöker landets räddningstjänster under våren

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2019-03-12 kl. 10:01
MSB:s analyser av sommarens skogsbränder är nu klara och som ett led i det kartlägger Rakel och ledningssystem de områden som behöver förstärkas.

Analyserna visar att det finns förbättringspotential gällande användandet av Rakel. Under våren riktas särskilt fokus mot landets räddningstjänster.

– Vi har sett ett behov av kunskapshöjande insatser och kommer därför att besöka räddningstjänster runt om i landet för att informera om hur de kan använda Rakel mest effektivt, säger kundansvarig Urban Rönnqvist.

Utöver att besöka räddningstjänster så arbetar Rakel och ledningssystem även med olika förstärkningsresurser, som en sambandsledarpool, en terminalpool och verktyg för tillfällig nätförstärkning i form av ett utökat antal mobila basstationer.

Vill din räddningstjänst ha besök från Rakel och ledningssystem?

Kontakta gärna din kundansvariga för att boka in ett möte.

Kundansvariga för Rakel


Alla nyheter om Rakel

Mer om Rakel

Kontakt:
Urban Rönnqvist Urban.Ronnqvist@msb.se