Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Alias – rollbaserad inloggning i Rakel ersätter taktiska nummer

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2014-09-16 kl. 11:35
Alias – rollbaserad inloggning, är en ny tilläggstjänst i Rakel som ersätter vår tidigare tjänst Taktiska nummer (TNA) som nu fasas ut. Med alias kan en roll i verksamheten alltid nås på samma nummer oavsett vem som för tillfället innehar rollen, till exempel jourpersonal, tjänsteman i beredskap (TiB) eller en insatsledare.

Illustration för alias - rollbaserad inloggning– Alias kan vara praktiskt att använda i jourverksamheter där en roll, exempelvis en jourhavande läkare, bemannas av olika personer vid olika tidpunkter, eftersom man inte behöver lämna över en Rakelmobil utan istället använder sin ordinarie Rakelmobil och loggar in på ett nummer.

– Dessutom är alias en funktion som vi har all möjlighet att vidareutveckla, säger Evert Enblom, tjänstestrateg på MSB.

De organisationer som köpt tjänsten TNA av SOS Alarm påverkas inte av denna utfasning.

Så fungerar alias – rollbaserad inloggning

  • Ett rollbaserat nummer, ett alias, har ingen koppling till någon specifik Rakelmobil. Det kan enkelt flyttas mellan olika Rakelmobiler.
  • Användaren loggar in på ett rollbaserat nummer, ett alias, och tar på så sätt över en roll i sin organisation. När arbetspasset är slut loggar användaren ut och nästa användare kan logga in på rollen. In- och utloggning görs enkelt från Rakelmobilens meny. Om Rakelmobilen stängs av loggas användaren automatiskt ut.
  • Användaren kan vara inloggad på upp till två alias samtidigt.
  • Alias kan skyddas med en PIN-kod.
  • Användaren kan även nås på sitt ordinarie nummer som är knutet till Rakelmobilen.

Vill du veta mer om alias – rollbaserad inloggning?

Mer information och faktablad om alias – rollbaserad inloggning

Information om priser för tjänsten finns i Prislista för Rakel

Har du några frågor?

Kontakta kundansvarig för din organisation


Läs alla nyheter om Rakel

Läs mer om Rakel

Kontakt:
Evert Enblom Evert.Enblom@msb.se