Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

30.000 aktiva i Rakel med Västra Götalandsregionen

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2011-04-20 kl. 10:26
Västra Götalandsregionen firades med tårta när de blev den 30.000:e abonnenten i Rakelsystemet.
tårta– Det var trevligt att få äta tårta och känns naturligtvis bra att vi nu får ett säkert kommunikationssystem, säger Tomas Svensson, Rakelsamordnare i Västra Götalandsregionen. Nu är det viktigt att fler ansluter sig i regionen så vi får en bra fortsättning på Rakelarbetet, både ur ekonomiskt perspektiv och ur säkerhetssynpunkt.
 
Ambulanstrafiken i Västra Götaland har snart fullbordat sitt införande av Rakel i fordonen. Därefter står akutmottagningarna och ambulansens reservledningsplatser på tur. 

Vi räknar med ökad använding

Tomas Svensson– På sikt räknar vi med att Rakel kommer att användas inom en rad områden i regionen, säger Tomas Svensson, operativt av tjänsteman i beredskap (TIB), av väktare, inom psykiatrin, som reservkommunikation för IT-drift för att nämna några exempel. Just nu pågår ett pilotprojekt för Västtrafiks bussar utanför Göteborgsområdet och bussarna beräknas vara utrustade med Rakel innan sommaren. Det utreds också om Västtrafiks krisledning ska ansluta till Rakel. Ur regionalt perspektiv är det viktigt, till exempel om vårdenheter ska evakueras.
 
Västra Götalandsregionen är stor – den består av 49 kommuner. Införandet av Rakel kommer därmed att öka tryggheten för ett stort antal människor som bor och arbetar i regionen.
 
Kontakt:
Karin Meibrink Karin.Meibrink@msb.se