Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Uppdatering av LUPP på gång

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2013-03-01 kl. 10:52
När du startar LUPP 6.1 från och med den 1 mars så kommer du att se ett meddelande som uppmanar till uppdatering. Denna uppdatering kommer under vecka 11.

LUPP 6.2 skulle enligt planerna släppas den 18 februari men leveransen senareläggs. Beräknad release av LUPP 6.2, RIB Karta 1.2 samt RIB Exchange är vecka 11.

 

Det finns två huvudsakliga orsaker.

  1. LUPP har i version 6.2 fått möjlighet att publicera anteckningar i nya WIS version 2. En funktion i WIS-tjänsten som LUPP arbetar mot blev klar senare än beräknat. Funktionen är nu implementerad i både LUPP/WIS. Det som återstår är tester för att säkerställa att det fungerar felfritt.
  2. Vi är inte helt nöjda med prestandan i LUPP dagbok när det finns många anteckningar i dagbokslistan. Det tar lite för lång tid att ladda gränssnittet vid start av LUPP. Detta blev tydligt i de sista testerna. Eftersom punkt 1 orsakar försening passar vi på att åtgärda detta problem. Även detta ska testas av innan LUPP kan levereras.

 

Nyheter i LUPP 6.2

Den största nyheten i LUPP 6.2 är att nu har LUPP och WIS 2.0 kopplats samman. Nu kan du publicera anteckning, lägesrapport eller beslut direkt från LUPP till WIS 2.0. Det enda du behöver är en inloggning med lösenord och en händelse att koppla noteringen till i WIS 2.0.

 

Förutom detta så har flera redan existerande funktioner förbättrats. Export av dagboken tar nu även med eventuella filer som har bifogats till anteckningar. LUPP API har kompletterats med fler funktioner och demoapplikationer har tagits fram för att underlätta för tredjepartsutvecklare att utbyta data och interagera med LUPP.

 

Även LUPP Import har fått fler funktioner, exempelvis kan du automatiskt koppla enheter till insats, hantera transformering mellan olika statusformat med mera.

 

Nyheter i RIB Karta 1.2

En helt ny funktionalitet är väderdata. Genom att hämta ner väderdata från SMHI kan du i kartvyn se prognoser över vind och temperatur över hela Sverige, vid den tidpunkt du önskar.

 

Förbättringar av tidigare funktionalitet har också gjorts, till exempel kan du nu lägga till flera lager samtidigt, flytta ritobjekt med piltangenterna samt sätta transparens och ange eventuella inloggningsuppgifter för WMS-tjänst.

 

 

LUPP 6.2 och RIB Karta 1.2 kommer att finnas tillgängliga för nedladdning på vår nedladdningssidan under vecka 11.

Kontakt: RIB Support rib@msb.se