Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Uppdatering 4 till RIB 2012

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2014-12-16 kl. 13:00
Nu släpper vi den fjärde uppdateringen för RIB 2012 Huvudprogram. Uppdateringen laddar du ner via RIB Huvudprogram eller via nedladdningssidan.

Varför uppdatera?

En programuppdatering är det bästa sättet att hålla dina program i topptrim.

Uppdateringar för RIB Huvudprogram 2012 omfattar vanligtvis både programändringar och förändringar i datainnehåll som gör att du får nya funktioner, bättre prestanda, buggfixar och aktuella regelverk med mera – så se till att du alltid använder den senaste programversionen.

 

Vad är nytt och uppdaterat?

I denna fjärde uppdatering för RIB Huvudprogram ingår nedanstående förbättringar.

Nya insatskort för tåg - endast för myndighetskunder

I RIB har vi samlat insatskorten för tåg som Transportstyrelsen producerar och levererar ut via RIB. I denna uppdatering hittar räddningstjänsten flera nya insatskort för olika tågtyper. De nya insatskorten kommer att synas under insatsstöd i RIB.

Nya rekommendationer till räddningstjänsten om riskområden vid utsläpp av giftiga gaser

MSB har gjort en översyn över vilka rekommendationer vi ger räddningstjänsten i RIB Farliga ämnen gällande riskområden vid utsläpp av giftiga gaser. Med de beräkningsmodeller och gränsvärden vi har tillgång till idag väljer vi att rekommendera större initiala riskområden vid utsläpp av giftiga gaser än tidigare.

Nya rekommendationer till räddningstjänsten om riskområden vid utsläpp av giftiga gaser

 

Vilka versioner gäller uppdateringen?

Uppdateringen gäller för produkten RIB Huvudprogram 2012, installerad som lokal alternativt serverinstallation. Klientinstallationer mot en gjord serverinstallation behöver inte uppdateras, det räcker att uppdatera serverinstallationen.

Uppdateringen uppdaterar samtliga föregående versioner av RIB Huvudprogram 2012.

Uppdateringen har inga beroenden mot andra produkter.

 

Hur hämtas och installeras uppdateringen?

Du kan enkelt hämta och lätt installera uppdateringar på flera olika sätt. Nedan beskrivs de vanligaste sätten.

För att kunna applicera uppdateringen måste produkten RIB Huvudprogram 2012 vara installerat på den dator där uppdateringen körs.

Uppdateringsfilen är ca 570 MB stor.

Hämtning och installation via RIB Huvudprogram

När du installerat RIB Huvudprogram är programmet inställt på manuell uppdatering, vilket innebär att knappen "Uppdatera" i verktygsraden tänds då det finns en uppdatering från MSB tillgänglig. Då du klickar på knappen laddar RIB ned och installerar uppdateringen. Detta fungerar bara om du har en uppkoppling mot Internet.

Hämtning via nedladdningssidan

Uppdateringsfilen kan hämtas via nedladdningssidan vilket kan vara nödvändigt om den dator där du installerat RIB Huvudprogram inte har tillgång till Internet. Då kan du hämta uppdateringen från en annan dator som är Internet-ansluten.

Uppdateringen är paketerad som en Windows Installer-korrigeringsfil (.msp) för att direkt kunna tas in i en management-miljö och eventuellt "skjutas ut" i er organisation.

Till RIBs nedladdningssida

 

Hur installerar jag uppdateringen?

Installera uppdateringen med användargränssnitt efter hämtning

Det enklaste sättet att uppdatera efter att du hämtat filen från nedladdningssidan är att dubbelklicka på .msp-filen i Windows Utforskaren eller högerklicka på filen och välja "Verkställ".

Om du använder en kommandoprompt kan du applicera uppdateringen med MsiExec.exe genom nedanstående exempel:
msiexec /p "X:\Product Updates\RIB\RIB2012Update4.msp"

Installera uppdateringen i oövervakat läge efter hämtning

Uppdateringen kan appliceras i oövervakat läge med MsiExec.exe eller i särskild management-miljö.

Om du använder en kommandoprompt kan du applicera uppdateringen oövervakat med MsiExec.exe genom nedanstående exempel:
msiexec /p "X:\Product Updates\RIB\RIB2012Update4.msp" /qn REINSTALL=ALL REINSTALLMODE=omus

Det finns en viktig faktor att ha i åtanke är att då en uppdatering/patch appliceras i oövervakat läge. För att fungera korrekt ska Windows Installer egenskapen REINSTALL vara satt till ALL och egenskapen REINSTALLMODE vara satt till omus.

Mer om programmet MsiExec.exe och växlar ges av Microsoft på nedanstående länk.

Läs mer om MsiExec.exe

 

 

 

Kontakt: RIB Support rib@msb.se