Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Uppdaterade bakgrundskartor

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2016-02-05 kl. 08:05
Nu finns det uppdaterade bakgrundskartor som en del av RIB Bakgrundskartor för nedladdning. Bakgrundskartorna används i RIB Karta.

Uppdateringen består dels i att kartmaterialet uppdaterats (kartdata från sommaren 2015), dels i att kartmaterialet packats om för att ge bättre prestanda. Prestandamässigt går det nu utmärkt att använda hela Sveriges bakgrundskartor i RIB Karta samtidigt. Vi erbjuder dock fortfarande möjligheten att välja enbart delar av Sverige för de som har begränsat diskutrymme.

RIB Bakgrundskartor distribueras av MSB och får enligt bifogat licensavtal endast användas tillsammans med RIB programpaket.

Mer information om bakgrundskartorna finns på länken nedan.

Information om RIB Bakgrundskartor

 

De nya bakgrundskartorna hämtar du hem via vår nedladdningssida, se länk nedan. Om du inte har möjlighet att ladda ner installationerna, så kan du kontakta RIB Support.

RIBs nedladdningssida

 

Kontakt: RIB Support rib@msb.se