Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Supporten för Windows XP upphör

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2013-01-30 kl. 13:30
Den 8 april 2014, om mindre än 450 dagar, lägger Microsoft ner all support för Windows XP Service Pack 3. RIB Support kommer därför upphöra med all support för Windows XP inför detta.

När upphör MSB med support för RIB programpaket på Windows XP?

Från och med den 18 november 2013 kommer MSB att upphöra med all support för Windows XP, inklusive alla säkerhetsuppdateringar och relaterade buggfixar, för program ur RIB programpaket.

Varför upphör support för Windows XP?

Genom att lägga ned stödet för äldre versioner av Windows kan vi utveckla RIB programpaket med hjälp av modernare verktyg som förbättrar såväl prestanda, säkerhet och funktionalitet. Att underhålla och testa alla funktioner på ett flertal kombinationer av operativsystem, databashanterare, webbläsare etc. är både tidskrävande och kostsamt.

Vad innebär det att support upphör?

Det innebär att du bör planera och agera eftersom du kan exponera din dator för potentiella risker genom att använda system efter att supporten upphört.

MSB råder användare som använder Windows XP att uppgradera till Windows 7 eller senare för att fortsätta använda program ur RIB programpaket.

Kontakt: RIB Support rib@msb.se