Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nu släpps höstens RIB-uppdatering

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2017-12-14 kl. 11:45
Nu är det dags att uppdatera RIB Huvudprogram och Spridning Mark.

Uppdateringar i RIB Huvudprogram 1.3.3

Bibliotek: Bibliotekskatalogen är uppdaterad fram till november 2017.
 
Farliga ämnen: Vi har förbättrat hur sökningen fungerar om man stavar fel. "Felstavade träffar" markeras med fet kursiv stil, precis som tidigare.
 
Resurs (endast till myndighetskunder): Resurslistan har uppdaterats utifrån webbversionen från november 2017.
 
Verktyg: Nya knappar har lagts in med länkar till det nya webbverktyget Kunskapstest, SGI:s räddningstjänstportal och MSB:s kartportal.
 

Uppdateringar i Spridning Mark 1.4

Vi har förbättrat det förvalda värdet för hydraulisk konduktivitet, så att det stämmer bättre när man räknar med täta jordarter. Vi tackar den uppmärksamme användare som påtalade problemet för oss! Vi har även gjort en mindre justering i användargränssnittet för Windows 10.
 

Hur hämtar och installerar jag?

De två installationsprogrammen för RIB Huvudprogram och för Spridning Mark laddas ner från vår nedladdningssida, se länk nedan.
 
Packa upp respektive zip-fil på datorn och starta programmet "Setup RIB Huvudprogram.exe" eller "Setup Spridning Mark.exe".
 
Installationsprogrammen fungerar både för att uppdatera gamla versioner och för nyinstallationer.
 
Uppdateringen av RIB Huvudprogram uppdaterar version 1.3.x. Äldre versioner måste avinstalleras innan RIB Huvudprogram 1.3.3 kan installeras. 
 

Till RIBs nedladdningssida

Installationsanvisningar 

Kontakt: RIB Support rib@msb.se